Άγιοι Απόστολοι

Το χωριό των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων δυτικά από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Αποτελείται από τρία διαδοχικά ακρωτήρια που δημιουργούν τέσσερις παραλίες με χρυσή αμμουδιά και διαυγή καταγάλανα νερά, προστατευμένες από τα μελτέμια. Τις παραλίες χωρίζουν πευκόφυτα δασάκια σε ένα από τα οποία βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Τα καθαρά, ρηχά νερά είναι κατάλληλα για κολύμπι και ιδιαίτερα ασφαλή για παιδιά. Οι παραλίες είναι καλά οργανωμένες και ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ντόπιους, ενώ φυσικά διαθέτουν πιστοποίηση γαλάζιας σημαίας. Η παραλία φιλοξενεί οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για beach volley και ρακέτες που συντηρούνται από τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και έχουν ελεύθερη είσοδο. Μέρος της κίνησης διατηρείται και εκτός της τουριστικής σεζόν, αφού οι κόλποι είναι ιδανικοί για χειμερινή κολύμβηση ενώ το κεντρικό πάρκο των Αγίων Αποστόλων προσφέρεται για περιπάτους και άθληση και παραμένοντας φωτισμένο και καταπράσινο όλο το χρόνο.

Κοντά στην παραλία μπορεί κανείς να βρει εμπορικά καταστήματα και supermarket. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για φαγητό, με εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί όπου θα δοκιμάσετε υπέροχες κρητικές συνταγές. Τέλος δεν λείπουν οι καφετέριες και τα μπαρ όπως επίσης και μια μοντέρνα αίθουσα bowling και ένας παιδότοπος. Η συγκοινωνία με την πόλη των Χανίων και συγκεκριμένα την Κεντρική Δημοτική Αγορά προς το χωριό είναι τακτική. Επίσης, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ταξί ή να νοικιάσει αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα από τα κοντινά γραφεία ενοικιάσεως.